Πολιτική Τετάρτη 4/05/2022, 20:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη – Πρέσβη του Ην. Βασιλείου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

«Οι δύο χώρες παραμένουν σύμμαχοι και φίλοι» είπε ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών, καταλήγοντας πως «ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ιδιαίτερα σημαντικός για την περιοχή μας»

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη – Πρέσβη του Ην. Βασιλείου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Matthew Lodge, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία, το Πρωτόκολλο για τις Ιρλανδία/Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και η πολιτική Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνο-βρετανικών σχέσεων στη μετά-BREXIT εποχή, με γνώμονα το Στρατηγικό Σχέδιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και την αναβάθμιση του τρόπου εισόδου των πολιτών στις δύο χώρες, με την παροχή διευκολύνσεων σε διμερές επίπεδο.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως παρά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δύο χώρες παραμένουν Σύμμαχοι και φίλοι, καταλήγοντας πως «ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ιδιαίτερα σημαντικός για την περιοχή μας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Βρετανία θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα Stormer στην Ουκρανία

Όταν το σκάνδαλο στους δύο μεγαλύτερους οίκους δημοπρασιών επαληθεύτηκε

Βαρβιτσιώτης: Επιτακτική ανάγκη η επιτάχυνση του EastMed για ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News