Πολιτική Τετάρτη 2/02/2022, 08:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική θύελλα μετά το σόου Πολάκη

Πολιτική θύελλα μετά το σόου Πολάκη

Με τη φράση «Κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε» που απηύθυνε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κ. Τασούλας, την παραπομπή του κ. Π. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, καθώς και τις επιθέσεις όλων εναντίον όλων, προστέθηκε χθες ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα της ακραίας πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό. Σε συνέχεια σοβαρού επεισοδίου από το βράδυ της Δευτέρας με πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή συνεδρίασης της εθνικής αντιπροσωπείας, ο κ. Τασούλας υπογράμμισε πως άπαντες πρέπει να συμμορφώνονται με τον Κανονισμό της Βουλής. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στο πλαίσιο αυτό αποδοκίμασε εντόνως τόσο την επιλογή του κ. Πολάκη προχθές το βράδυ να μην υπακούει στις υποδείξεις του προεδρείου για τήρηση του Κανονισμού, όσο και –κυρίως– την απόφασή του να μην κατέλθει από το βήμα της Ολομέλειας αν και του στερήθηκε το δικαίωμα του λόγου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα ανέκυψε επειδή ο πρώην αν. υπουργός Υγείας επέμεινε να ομιλεί –παραβιάζοντας σαφή διάταξη του Κανονισμού– για το θέμα Novartis, επιτιθέμενος στον παριστάμενο Αδ. Γεωργιάδη, ενώ αντικείμενο ήταν νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ που μέσω ανακοινώσεων από την πρώτη στιγμή προσέφερε πολιτική κάλυψη στον κ. Πολάκη, κράτησε διά του κ. Γ. Ραγκούση υψηλά τους τόνους και χθες. Μίλησε για «αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ενέργεια» εις βάρος του κ. Πολάκη, καθώς και για «αντικοινοβουλευτικό κατήφορο» της πλειοψηφίας. Κλιμάκωσε δε την κριτική του, μνημονεύοντας παλαιά ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: «Είχε πει ότι ένας είναι ο δρόμος για τον ελληνικό λαό “Επιτέλους τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες”», είπε ο κ. Ραγκούσης, προκαλώντας εντονότατες διαμαρτυρίες από τη δεξιά πτέρυγα. «Η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με αναφορές από βαριές, σκληρές φράσεις του παρελθόντος, που νομίζουμε ότι τάχα αυτές οι φράσεις μπορούν να έχουν εφαρμογή στο σήμερα. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα», σχολίασε ο κ. Τασούλας.

Για «μεθοδική και μεθοδευμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μας γυρίσει πίσω σε ένα παρελθόν ανωμαλίας και έντασης, ένα παρελθόν διχασμού» έκανε λόγο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Οικονόμου. Την ενόχληση της γαλάζιας πλειοψηφίας προκάλεσε η στάση του ΚΙΝΑΛ, που κατηγορεί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν στόχο την πόλωση για να συσπειρώσουν τα ακροατήριά τους. Ανάλογο σχόλιο έγινε και από την πλευρά της Ελλ. Λύσης. Για εξίσωση του θύματος με τον θύτη από το ΚΙΝΑΛ μίλησε ο κ. Γεωργιάδης. Για «ανούσιο και κακόγουστο καβγά» μίλησε εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος, ενώ επικριτική προς τη Ν.Δ. ήταν η στάση του ΜέΡΑ25. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Τασούλας σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί δίχως περαιτέρω εντάσεις το νομοθετικό έργο, ζήτησε να αρχίσει «από εκεί που διακόπηκε» η συνεδρίαση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, και έδωσε τον λόγο στον κ. Πολάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την εκτός θέματος προχθεσινή τοποθέτησή του, αυτή τη φορά δίχως διακοπή.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News