Πολιτική Παρασκευή 21/01/2022, 10:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα η πέμπτη Σύνοδος Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας 

Στην Αθήνα η πέμπτη Σύνοδος Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας 

Την προσεχή Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Μικτή Οικονομική Επιτροπή ΕλλάδαςΤουρκίας.

Πρόκειται για την 5η Σύνοδο της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε το 2000, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και επανενεργοποιείται 11 χρόνια μετά από την τελευταία συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο του 2010.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή Πρωτοκόλλου από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστα Φραγκογιάννη και τον υφυπουργό Εμπορίου της Τουρκίας κ. Mustafa Tuzcu.

Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, θα χαιρετήσουν ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Mehmet Nuri Ersoy.

Στην ατζέντα των συνομιλιών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιλαμβάνεται η ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στους κρίσιμους για την οικονομία τομείς της ενέργειας, των μεταφορών (οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων, αεροπορικών), του τουρισμού, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στην έρευνα και τεχνολογία, με στόχο τη διεύρυνση και περαιτέρω αύξηση των διμερών εμπορικών συναλλαγών και την ενθάρρυνση περισσότερων επενδύσεων

Στην Επιτροπή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών από τα υπουργεία Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεταφορών και Υποδομών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΑΔΕ, του ΑΔΜΗΕ, του Enterprise Greece και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News