Πολιτική Τετάρτη 15/12/2021, 14:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Να καταργήσουμε τις Ανεξάρτητες Αρχές – Βολές από τη ΝΔ

Πολάκης: Να καταργήσουμε τις Ανεξάρτητες Αρχές – Βολές από τη ΝΔ

«Πυρά» κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας αναφορά σε τοποθέτηση που έκανε ο βουλευτής, σύμφωνα με την οποία τη «δεύτερη φορά» ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη “δεύτερη φορά” ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά των πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, “πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο”. Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πως λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και το διχασμό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014.»

Η φερόμενη αναφορά του Παύλου Πολάκη, η οποία δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής από την αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε από τα «Παραπολιτικά 90,1» σε μια εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας (13/12), με ομιλητές τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Η εκδήλωση είχε σχέση με θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Ο κ. Πολάκης φέρεται να είπε πως τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ. Ακόμη, υποστήριξε πως θα πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο η ΑΑΔΕ, την ανεξαρτησία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε κατ’ εντολή της τρόικας το 2017.

Επίσης στην ίδια εκδήλωση φέρεται να καταφέρθηκε επανειλημμένως εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, την δικαιοδοσία του οποίου αμφισβήτησε επί του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος. Ο ίδιος υποστήριξε πως τη δεύτερη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτική απόφαση, θα κρατικοποιήσει δύο από τις συστημικές τράπεζες χωρίς να ρωτήσει τον κ. Στουρνάρα, καθώς η δουλειά του είναι μόνο να διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Άρση ασυλίας του Π. Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια

Διαξιφισμοί Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον εμβολιασμό του Π. Πολάκη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News