Πολιτική Τετάρτη 13/10/2021, 15:26
ΒΟΥΛΗ

Άρση ασυλίας του Π. Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια

Η απόφαση αφορά μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας για συκοφαντική δυσφήμιση

Άρση ασυλίας του Π. Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 174 ψήφους υπέρ, 97 ψήφους κατά και εννέα «παρών».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η άρση ασυλίας αποφασίστηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, με αιχμή ανάρτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Facebook.

Απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι «ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τις μηνύσεις του» φοβάται. Χαρακτήρισε ωστόσο «νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη τη μήνυση του διοικητή της ΤτΕ». Όπως υποστήριξε, «είναι μια μήνυση εκδικητική, επειδή έχει ασκήσει κριτική για πράξεις και παραλείψεις του κ. Στουρνάρα».

«Κάνοντας το χατίρι στον Στουρνάρα και αίροντας την ασυλία μου -φοβούμενοι ότι μπορεί να ζητήσει να πληρωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κάποιων υπουργών σας και κυρίως του κόμματος σας- κάνοντας το χατίρι του Στουρνάρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι ανοίγετε διάπλατα την κερκόπορτα της ποινικοποίησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δημιουργείτε αντισυνταγματικό προηγούμενο φαλκίδευσης της ελευθερίας του λόγου του βουλευτή, το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και εναντίον σας στο μέλλον, από μια διαφορετική πλειοψηφία» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια αποφάσισε με 231 ψήφους υπέρ, 39 ψήφους κατά και 9 «παρών» και την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, η οποία αφορά σε ανώνυμη επιστολή σε βάρος του για τις παραβάσεις της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίως κατά την περίοδο που ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News