ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Συμπεράσματα και ερωτήματα μετά τη νίκη Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ: Συμπεράσματα και ερωτήματα μετά τη νίκη Ανδρουλάκη

Η εμφατική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη χθες το βράδυ στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, όπου έφτασε σε ποσοστό που πλησίασε το 70%, αποτελεί αναμφίβολα ένα πολιτικό γεγονός στην πολιτική σκακιέρα. Το κατά πόσο θα αλλάξει η εκλογή Ανδρουλάκη τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό μένει να φανεί το επόμενο διάστημα.

Αυτή την στιγμή τα πρώτα συμπεράσματα είναι τα εξής:

– Εχουμε σαφέστατα μία αλλαγή γενιάς. Ο Ανδρουλάκης αυτή την στιγμή είναι ο νεότερος πολιτικός αρχηγός και ειδικά στην κεντροαριστέρα είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει έναν νεότερο πολιτικό και πιο άφθαρτο που δεν έχει διατελέσει καν υπουργός.

– Εχουμε μία μεγάλη συμμετοχή και στις δύο Κυριακές της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί προσδοκίες για επανάκαμψη του κόμματος.

Τα ερωτήματα είναι ακόμα περισσότερα καθώς ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε στρατηγικά να είναι πολύ ευέλικτος σε όλη την προεκλογική περίοδο και συνεπώς μένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

1) Ποια θα είναι τα στελέχη τα οποία θα πλαισιώσουν την νέα ηγεσία με κυριότερο ερώτημα ποιος θα είναι ο επικεφαλής στο Κοινοβούλιο. Οι πληροφορίες του «MR» λένε πως προβάδισμα έχει ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης.

2) Αν ο νέος πρόεδρος θα δώσει σε κάποιους από τους ηττημένους κομματικές θέσεις και πως θα ισορροπήσει τις εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες. Ο πληροφορίες του «MR» λένε πως Λοβέρδος και Καστανίδης μπορεί να αξιοποιηθούν.

3) Βασικό είναι πως θα κινηθεί ο νέος πρόεδρος στην πολιτική σκακιέρα. Η αυτονομία για την οποία μίλαγε διαρκώς θα δοκιμαστεί στην πράξη καθώς θα πρέπει να πάρει αποφάσεις όσον αφορά νομοσχέδια της κυβέρνησης ή από την ανάποδη πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα στις 11 ο κ. Ανδρουλάκης εγκαθίσταται στον 60 όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, στο γραφείο του Προέδρου και σιγά σιγά τα ερωτήματα θα αναζητούν απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρεία νίκη έναντι του Γ. Παπανδρέου

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Γ. Παπανδρέου: Μήνυμα ευθύνης για όλους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News