Πολιτική Κυριακή 12/12/2021, 20:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρεία νίκη έναντι του Γ. Παπανδρέου

Κοντά στο 70% το ποσοστό του νέου προέδρου

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρεία νίκη έναντι του Γ. Παπανδρέου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο επόμενος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, όπως έδειξε η κάλπη του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών της «πράσινης» παράταξης.

Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 68,33% έναντι μόλις 31,67% του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είναι ο «χαμένος» της εκλογικής διαδικασίας. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επικράτηση του Κρητικού πολιτικού είναι καθολική, καθώς αποσπά τις περισσότερες ψήφους σε όλες σχεδόν τις εκλογικές περιφέρειες.

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρεία νίκη έναντι του Γ. Παπανδρέου-1

Ο κ. Ανδρουλάκης, λίγο μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου. Αμφότεροι συμφώνησαν «η παράταξη να προχωρήσει ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό».

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα» δήλωσε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος είχε βγει 3ος στον α’ γύρο, έσπευσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να του ευχηθεί. «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Δημοκρατικης Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρεία νίκη έναντι του Γ. Παπανδρέου-2

Επικοινωνια με τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑλ είχε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» ήταν η πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Σε σύντομες δηλώσεις έξω από τα γραφεία της παράταξης στη Χαριλάου Τρικούπη, ο 42χρονος πολιτικός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, καθώς μόνος νικητής είναι η Δημοκρατική Παράταξη».

Κάνοντας ειδική μνεία στην παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε να μετατρέψει τη μεγάλη νίκη της παράταξης σε νίκη της πατρίδας.

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την Δημοκρατική Παράταξη, με τη δική σας ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι.
Πιο δυνατή η παράταξη μας με την μεγάλη συμμετοχή» κατέληξε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρεία νίκη έναντι του Γ. Παπανδρέου-3

Μεγάλη η συμμετοχή

Ο β’ γύρος κύλησε απολύτως ομαλά, χωρίς ευτράπελα ή πολλά προβλήματα, με τη συμμετοχή να κινείται και πάλι σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τους 207.000 ψηφισάντες.

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρεία νίκη έναντι του Γ. Παπανδρέου-4

Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο είχαν ψηφίσει περίπου 270.000 πολίτες έναντι 212.000 πολιτών στις αντίστοιχες εκλογές του 2007.

Στην πρώτη αναμέτρηση, την προηγούμενη Κυριακή, πρώτος είχε αναδειχθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 98.431 ψήφους (36,88%), δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 74.093 ψήφους (27,97%), τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους (25,98%), τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους (3,25%), πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 7.946 ψήφους (2,92%) και έκτος ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους (2,94%).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Γ. Παπανδρέου: Μήνυμα ευθύνης για όλους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News