Πολιτική Τετάρτη 17/11/2021, 17:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Λόρδο Bilimoria της Τσέλσι

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Λόρδο Bilimoria της Τσέλσι

Με τον Λόρδο Karan Bilimoria της Τσέλσι συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο Λόρδος Bilimoria, με καταγωγή από την Ινδία, είναι ιδρυτής της Cobra Beer, μίας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες μπύρας στη Βρετανία, και πρόεδρος της Cobra Beer Partnership Limited, μίας κοινοπραξίας με τo μεγαλύτερο οικογενειακό ζυθοποιείο παγκσμίως, το Molson Coors.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Λόρδος Bilimoria δήλωσε χαρούμενος από τη συνάντηση και την «εξαιρετικά ευρείας θεματολογίας» συζήτησή του με τον πρωθυπουργό. Επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παγκόσμιους ηγέτες που έχει γνωρίσει, ενώ τόνισε ότι γνωρίζει σε βάθος και αριστεύει στα θέματα του επιχειρείν και της οικονομίας.

Ο Λόρδος Bilimoria είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ινδίας στη Βρετανία με μακρά εμπειρία, αλλά και αναγνώριση στον τομέα του επιχειρείν. Υπήρξε ο νεότερος Πρύτανης πανεπιστημίου στη Βρετανία, όταν ανέλαβε τη θέση πρύτανη στο University of West London. Επίσης, ήταν μη εκτελεστικός διευθυντής του Booker Group (πλέον Tesco) από το 2007 μέχρι του 2016. Είναι επιπλέον ιδρυτικό μέλος της παγκόσμιας επιτροπής συμβούλων του πρωθυπουργού της Ινδίας. Τον τίτλο του Λόρδου Bilimoria της Τσέλσι έλαβε το 2006.

Είναι επίτιμο μέλος του Sidney Sussex College στο Κέιμπριτζ και υπήρξε πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής του Business School του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, όπου τώρα είναι Επίτιμος Πρέσβης. Επίσης από το 2020 είναι επισκέπτης ερευνητικής σε τμήμα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Μεταξύ των πολλών βραβείων που έχει λάβει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και το φιλανθρωπικό του έργο, συγκαταλέγονται το Entrepreneur of the Year για το 2003, το Business Person of the Year για το 2004, Man of the Year το 2006 και το βραβείο International Indian of the Years για το 2014-2015, με το οποίο αναγνωρίστηκε η συμβολή του στον επιχειρηματικό και τον εκπαιδευτικό τομέα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: «Προσκλητήριο» Μητσοτάκη σε ξένους επενδυτές

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ώρα της δικαίωσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News