Πολιτική Τετάρτη 27/10/2021, 19:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη καρκίνου – Θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη καρκίνου – Θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά

Τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά. 

Η σπουδαία πολιτικός, η οποία έφυγε σε ηλικία 56 ετών από την επάρατη νόσο, κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα σε κλίμα έντονης συγκίνησης στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία να δίνει σύσσωμη το «παρών». 

Ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη καρκίνου – Θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά-1

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της, προχωράει μέσα στο 2022 στη δημιουργία ειδικού προγράμματος – πιλότου, το οποίο θα περιλαμβάνει τη δωρεάν πρόσβαση των γυναικών 50 – 69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. 

«Ξεκινάμε από αυτό, διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης. 

 

Όπως επεσήμανε επιπλέον, η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη. Στόχος είναι «να αλλάξουμε τις επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές». 

«Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους» κατέληξε. 

moneyreview.gr

 

 

 

 


Ακολουθήστε το Money Review στο Google News