Πολιτική Πέμπτη 14/10/2021, 16:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-ΗΠΑ υπέγραψαν Αμυντική Συμφωνία – Τι είπαν οι υπουργοί

Ελλάδα-ΗΠΑ υπέγραψαν Αμυντική Συμφωνία – Τι είπαν οι υπουργοί

Τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν, οι οποίοι εγκαινίασαν και τον τρίτο γύρο του στρατηγικού διαλόγου των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Ελλάδα αξιόπιστο σύμμαχο και πυλώνα για τις βορειοατλαντικές σχέσεις. Ευχαρίστησε τη χώρα εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας, αλλά και για τις καλές σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών.

Δένδιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει απειλή πολέμου

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι οι δράσεις της Ελλάδας εδράζονται στην ειρήνη, ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει απειλή πολέμου από την Τουρκία αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας, τονίζοντας πως ενισχύει τον ευρωπαϊκό βραχίονα του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του Σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah bin Zayed Al Nahyan), ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στην Ουάσινγκτον. Τέλος, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Center for European Policy Analysis με θέμα το ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News