Πολιτική Τετάρτη 13/10/2021, 11:12
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η μάχη της Φώφης Γεννηματά, το κύμα συμπαράστασης και η κούρσα για την ηγεσία

Η μάχη της Φώφης Γεννηματά, το κύμα συμπαράστασης και η κούρσα για την ηγεσία

Κύμα συμπαράστασης από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και νέα δεδομένα στην κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η είδηση ότι η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά από την επιδείνωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η 56χρονη πολιτικός έφερε συμπτώματα ατελούς ειλεού, τα οποία -όπως αποδείχθηκε- οφείλονταν σε υποτροπή της βασικής νόσου. Κατόπιν τούτου η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την «κούρσα» για την εκλογή νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία» δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας: «Ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Υπό το βάρος των εξελίξεων οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» προσωρινα την προεκλογική τους δραστηριότητα.

«Αναβάλλω την αποψινή ανοικτή προεκλογική ομιλία μου στο Μαρούσι. Αναβάλλω την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Caravel. Ακυρώνω όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχω κλείσει. Γιατί δεν μου πάει η καρδιά. Φώφη, περαστικά και γρήγορα σιδερένια» έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

 

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με την οποία γνωστοποιούσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στην κ. Γεννηματά.

Με το βάρος να πέφτει στην κατάσταση της υγείας της κ. Γεννηματά είναι ανοιχτό το ερώτημα αν η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας θα συνεχιστεί με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη τεθεί. Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες του πρώτου γύρου έχει αποφασιστεί να στηθούν στις 5 Δεκεμβρίου.

Επικοινωνία Κ. Σακκελαροπούλου με τη Φ. Γεννηματά

Όπως έγινε γνωστό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με την υγεία της. Τόνισε, επίσης, ότι η κ. Γεννηματά είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει.

Ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Φ. Γεννηματά στον «Ευαγγελισμό»

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετέβη το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφθεί την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της.

Ευχές για ανάρρωση από τον Αλ. Τσίπρα

Επικοινωνία με την κ. Γεννηματά είχε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Επικοινώνησα με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει» έγραψε σε ανάρτησή του.

Ευ. Βενιζέλος: Έχω σοκαριστεί

Ευχές για περαστικά έστειλε στην κ. Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Φώφη, έχω σοκαριστεί. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά περαστικά. Τα πολιτικά έχουν δευτερεύουσα και μικρή σημασία. Έχεις μεγάλη δύναμη και θα τα ξεπεράσεις όλα. Φιλιά. ΒΒ» ανέφερε στο μήνυμά του.

Προσωπικό μήνυμα στην κ. Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση έστειλε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News