Πολιτική Δευτέρα 11/10/2021, 13:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γάλλος ΥΠΕΣ: Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα

Γάλλος ΥΠΕΣ: Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα

Οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμανέν. 

Όπως δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης στη συνάντηση τέθηκε η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος και «οι προσπάθειες που καταβάλλει, με αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο – σε συνεργασία με τη Frontex – για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

«Η Γαλλία και η Ελλάδα μοιράζονται κοινές δημοκρατικές αξίες, κοινές επιδιώξεις για την ειρήνη και την ασφάλεια, κοινή επιθυμία για πρόοδο και ευημερία» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «η σημερινή συνάντηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μας».

«Η παρουσία μου εδώ φυσικά είναι στο πλαίσιο της χρόνιας ελληνογαλλικής φιλίας. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση αλλά και συζήτηση. Φυσικά και εμείς θεωρούμε πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Νταρμανέν.

«Συζητήσαμε για τα μέσα που παρέχουμε μέσω της Frontex, τα οποία σίγουρα θα αυξηθούν στο πλαίσιο της προεδρίας της Γαλλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022» διαβεβαίωσε, συμπληρώνοντας: «Για ακόμα μία φορά είδαμε την εμβάθυνση της φιλίας των δύο χωρών μας, όπως εκφράστηκε από το πρόσφατο Σύμφωνο για την εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News