Πολιτική Πέμπτη 7/10/2021, 13:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας για συμφωνία με Γαλλία: Πού θα φτάσει ο λογαριασμός;

«Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες» ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή

Αλ. Τσίπρας για συμφωνία με Γαλλία: Πού θα φτάσει ο λογαριασμός;

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού με αιχμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. 

Αιτολογώντας την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει τη συμφωνία είπε πως «συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υιοθετεί «νέο δόγμα στην εξωτερική πολιτική που δεν λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες».

Απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη «για μικροκομματικές σκοπιμότητες στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Μας εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για ανευθυνότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο πατριωτισμού όταν κλείσαμε το ονοματολογικό για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Εκείνος που αρνείται να φέρει τα τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και εκείνο για τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας; Μιλάτε για υπευθυνότητα εσείς που στερείται επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας υπό τον φόβο του Μπογδάνου;».

Εστιάζοντας στη συνέχεια στο οικονομικό κόστος της συμφωνίας σχολίασε: «Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες… Πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός;».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News