Πολιτική Πέμπτη 7/10/2021, 15:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Αρνείται τα περί επαναπροωθήσεων μεταναστών

«Δεν ζητάμε συγγνώμη για τη συνεχή προσήλωση μας στο να διαλύσουμε αυτά τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων  και να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Ν. Μηταράκης: Αρνείται τα περί επαναπροωθήσεων μεταναστών

Απορρίπτει κατηγορηματικά ο υπουργός Μετανάστευσης τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία και επισημαίνει ότι η χώρα λειτουργεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Σημειώνει δε ότι η Ευρώπη παραμένει στόχος κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων. 

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων. Τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της ΕΕ και λειτουργούμε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου για την προστασία τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νότης Μηταράκης.

«Οι παράνομες ροές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και θα πρέπει να αποτρέπονται σύμφωνα με την Kοινή Δήλωση του 2016, την οποία η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι εφαρμόζεται σωστά. Η Ευρώπη παραμένει στόχος κυκλωμάτων λαθροδιακινητών που εκμεταλλεύονται ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στην ΕΕ. Δεν ζητάμε συγγνώμη για τη συνεχή προσήλωση μας στο να διαλύσουμε αυτά τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα» συμπληρώνει. 

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν ζήτησε να γίνει έρευνα για πιθανές επαναπροωθήσεις, στον απόηχο ρεπορτάζ των γερμανικών μέσων Spiegel και ARD για τέτοιες πρακτικές από Έλληνες και Κροάτες αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News