Πολιτική Παρασκευή 17/09/2021, 09:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο προτάσεων του Αλ. Τσίπρα

ΔΕΘ: Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο προτάσεων του Αλ. Τσίπρα

«Αύξηση βασικού μισθού, ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και στήριξη κοινωνικού κράτους» θα είναι το τρίπτυχο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 «η παρέμβασή μας θα κινηθεί σε δύο άξονες: Ο πρώτος είναι βέβαια η κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: έχουμε έναν πρωθυπουργό ανίκανο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την ασφάλεια της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που έχει αποδειχθεί πολύ ικανός στο να υπερασπίζεται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», υπογράμμισε. Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Μητσοτάκη ότι «στα εργασιακά νομοθετεί υπέρ του ΣΕΒ και όχι των εργαζομένων, στην κοινωνική ασφάλιση υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και όχι των συνταξιούχων, στην παιδεία νομοθετεί υπέρ των κολεγίων και όχι των μαθητών, ακόμα και στη δημόσια υγεία η πολιτική του είναι υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και όχι του δημόσιου αγαθού της υγείας».

Ο δεύτερος άξονας της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, θα είναι «η πρόταση για το πώς μπορούν τα πράγματα να πάνε διαφορετικά». Βασικά σημεία, όπως εξήγησε θα είναι «η ρύθμιση και διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία ώστε να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ και η διαμόρφωση ενός μοντέλου ισχυρής προστασίας της εργασίας και η στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ενίσχυση, για παράδειγμα, του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας».

Σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «πρόγραμμα-κοροϊδία στους νέους», όταν «τα 1.200 ευρώ για στήριξη της απασχόλησης των νέων που ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, αποδείχτηκε τελικά ότι θα είναι 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες…».

Όσον αφορά την υπόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, έστρεψε τα βέλη του στο Μέγαρο Μαξίμου για «την κάλυψη –ουσιαστικά- της χυδαίας ενέργειας του βουλευτή της Ν.Δ.». «Αν οποιοσδήποτε πολίτης δημοσίευε τα στοιχεία ανήλικων παιδιών στο διαδίκτυο, είναι προφανές ότι θα αντιμετώπιζε τις κυρώσεις του νόμου», σημείωσε για να προσθέσει: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε βουλευτές να στοχοποιούν παιδιά 4 χρονών».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News