Πολιτική Κυριακή 12/09/2021, 14:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Όχι σε πρόωρες εκλογές

Απλή αναλογική: Νέες κάλπες, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας

Κ. Μητσοτάκης: Όχι σε πρόωρες εκλογές

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει τον λόγο για κάτι τέτοιο και διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία. 

«Σε αυτή τη φάση οι πρόωρες εκλογές θα ήταν πολιτικός τακτικισμός και αυτό δεν το συνηθίζω» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κάτα τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. 

«Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις» συνέχισε, ενώ σχολιάζοντας την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Έχω μπλεχτεί με το τι ζητάει ο κ Τσίπρας, λέει ότι θα γίνουν εκλογές, αλλά ταυτόχρονα δεν τις ζητάει. Αυτό που ξέρω είναι ότι κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση (που είναι με το σύστημα της απλής αναλογικής) σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, τόνισε πως η μόνη λύση σε αυτή την περίπτωση θα είναι να πάμε ξανά σε εκλογές. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News