Πολιτική Κυριακή 15/08/2021, 10:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ενωμένοι μετατρέπουμε κάθε τέλος σε νέα αρχή

φωτ. InTime News

Μήνυμα για την ανάγκη ενότητας απέναντι σε σοβαρές προκλήσεις όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές και η πανδημία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα στους πυρόπληκτους ενώ επανέλαβε τη σπουδαιότητα του εμβολίου ως μέσου θωράκισης απέναντι στην Covid -19. «Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή» σημείωσε. 

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος δικαιώνει όσο ποτέ τον διπλό εορτασμό του. Γιατί ως Μητέρα του κόσμου, η Παναγία μάς προσφέρει την ελπίδα. Ενώ ως Υπέρμαχος, μάς οπλίζει με θάρρος απέναντι σε δύο παγκόσμιες δοκιμασίες: την κλιματική κρίση που κορυφώνεται και την πανδημία που παραμένει απειλητική. Ειδικά τις μέρες αυτές, η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές. Χάθηκαν περιουσίες και πράσινο. Όμως σώθηκαν οι ζωές. Είναι αυτές που θα ξαναδώσουν ζωή σε όλα. Γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

«Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ’ το φθινόπωρο. Υποδεχόμαστε τη μεγάλη γιορτή του τόπου μας πιστοί στο μήνυμά της. Αντλούμε καινούργια δύναμη από τις ρίζες της παράδοσης. Και ανανεώνουμε την ελπίδα μας για το αύριο, κάνοντας όλο και καλύτερο το σήμερα της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα» προσθέτει. 

Μήνυμα για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Καλημέρα και χρόνια πολλά για τη σημερινή μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θερμές ευχές στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες» έγραψε.

«Τιμώντας σήμερα με ευλάβεια και κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου, εύχομαι σε όλους και όλες, καλή Παναγία. Χρόνια Πολλά σε όσους/όσες γιορτάζουν!» έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News