Πολιτική Κυριακή 18/07/2021, 22:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σακελλαροπούλου: Το μήνυμά της για την έμφυλη βία και τη γυναικοκτονία

«Τα περιστατικά αυτά μας προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό και ακόμη βαθύτερη θλίψη»

Κ. Σακελλαροπούλου: Το μήνυμά της για την έμφυλη βία και τη γυναικοκτονία

Την ανάγκη για έγκαιρες προληπτικές παρεμβάσεις, στην οικογένεια, στο σχολείο, καθώς και στους χώρους εργασίας, για να εξαλειφθούν τα στερεότυπα που πηγάζουν από την ανισότητα των φύλων και που δημιουργούν συλλογική ανεκτικότητα απέναντι σε πράξεις ηθικά και ποινικά κολάσιμες, όπως τα πρόσφατα περιστατικά έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας, τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook.

⇒ Διαβάστε επίσης: Φολέγανδρος: Στον Εισαγγελέα Νάξου ο 30χρονος

H κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «τα περιστατικά αυτά μας έχουν αφήσει όλους άφωνους, συγκλονισμένους και μας προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό και ακόμη βαθύτερη θλίψη. Ταυτόχρονα όμως, γεννούν σοβαρές ανησυχίες για την έκταση των φαινομένων αυτών στη χώρα μας».

Yπογραμμίζει επίσης ότι θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να εξαλειφθούν τα στερεότυπα που πηγάζουν από την ανισότητα των φύλων και που δημιουργούν συλλογική ανεκτικότητα απέναντι σε πράξεις ηθικά και ποινικά κολάσιμες.

Τέλος, αναέφερει ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κουλτούρα της βίας να κυριαρχήσει, ούτε να αφήσουμε στις οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις να εμφιλοχωρεί η ανισότητα, η κακοποίηση και ο φόβος».

Moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News