Πολιτική Τρίτη 8/06/2021, 12:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Σύντομα η συζήτηση για διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Κ. Μητσοτάκης: Σύντομα η συζήτηση για διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Σύντομα θα ανοίξει η συζήτηση για τις διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας πως το ίδιοθα γίνει και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

«Προτιμώ τον όρο διευκολύνσεις από τον όρο προνόμια – οι ελευθερίες που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός. Όπως διευκρίνισε η συζήτηση θα ξεκινήσει από πλευράς κυβέρνησης «από τη στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν την δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο».

«Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει και στην χώρα μας, όπως θα γίνει και η συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων στο σύστημα υγείας, υγειονομικοί, εργαζόμενων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Αναμένουμε εντός των επομένων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα, έτσι ώστε πιστεύω μετά από έναν σχετικά σύντομο δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε και στις πολιτικές μας γύρω από τα θέματα αυτά» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε ακόμη πως «τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα και στο μέτωπο της πανδημίας» αλλά «η εγρήγορση προφανώς και πρέπει να είναι δεδομένη, διότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την περιπέτεια». «Η προσήλωσή μας θα πρέπει να στραφεί στο να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει και αυτοί να κάνουν το βήμα να εμβολιασθούν» συνέχισε, συμπληρώνοντας πως «είναι λυπηρό, το γεγονός, ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται, που ασθενούν βαριά στις εντατικές μας και που δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς χάνουν και τη ζωή τους, είναι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι».

«Το εμβόλιο είναι ένα δώρο της επιστήμης. Πάνω απ΄ όλα προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τον κίνδυνο μιας πολύ σοβαρής νοσηλείας. Είναι όμως και μία πράξη κοινωνικής ευαισθησίας. Η αντίληψη, ότι ‘δεν βαριέσαι, ας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ’ είναι μία αντίληψη η οποία δυστυχώς υπονομεύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη» πρόσθεσε.

Σημείωσε πάντως πως «είναι θετικό το γεγονός ότι η επιχείρηση ‘Ελευθερία’ προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σταθερά στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, 1% του πληθυσμού εμβολιάζεται κάθε μέρα, 6.200.000 εμβόλια έχουν γίνει στην πατρίδα μας, παραπάνω από 4.000.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση». Όπως επισήμανε, «θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση έτσι ώστε να μπορέσουμε, από τη μία να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, στο οποίο πια πλησιάζουμε με τους ρυθμούς που κινούμαστε και από την άλλη να εξασφαλίσουμε ότι και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυτή η πτωτική τάση θα συνεχίζεται, ο τουρισμός μας θα λειτουργήσει κανονικά». «Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και θα μπορέσει και η οικονομία να ανακάμψει ταχύτατα όπως προβλέπουμε» κατέληξε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News