Πολιτική Δευτέρα 21/06/2021, 21:08
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας για Λευκορωσία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης για την αεροπειρατεία

Ν. Δένδιας για Λευκορωσία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης για την αεροπειρατεία

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ότι η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης κατά των υπεύθυνων.

«Η Ελλάδα – καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους – εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων» ανέφερε συγκεκριμένα ο Έλληνας ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο Euronews, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί «να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα». Υπογράμμισε ακόμη πως οι κυρώσεις δεν «είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας».

Ερωτηθείς για το αν με αυτές τις κυρώσεις ο Αλεξάντρ Λουκασένκο θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο κ. Δένδιας σημείωσε «ότι αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση – λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της – οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News