Πολιτική Τρίτη 8/06/2021, 15:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις

Αλ. Τσίπρας: Ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις

Για «ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην ουσία θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης. αυτή ειναι η ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου που θέλει να μας πείσει ο κ. Χατζηδάκης ότι είναι μία στροφή προς το μέλλον η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και η πληρωμή με ρεπό» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Παρατήρησε ακόμη ότι «δεν είναι μόνο η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, είναι ο συνδικαλιστικός νομός και η συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας μέσα στον εργασιακό νόμο, η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας -πράγμα που είναι και αντισυνταγματικό γιατί είναι μέριμνα του κράτους η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Επισήμανε ακόμη πως «όταν επιτίθεται κανείς στην εργασία, όταν απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, όταν καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει το 10ωρο εργασίας, η μπάλα θα πάρει και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως «οι βαθιά αντιλαϊκές και αντεργατικές ρυθμίσεις θα καταργηθούν αμέσως μόλις δοθεί η δυνατότητα σε μια προοδευτική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News