Πολιτική Τετάρτη 17/03/2021, 12:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιθανή συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου

Πιθανή συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα αναμένεται να έχει στις 14 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος αποδέχθηκε – σύμφωνα με διπλωματικές πηγές – επί της αρχής σχετική πρόσκληση του κ. Τσαβούσογλου. Οι ίδιες διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση θα γίνει «εφόσον επικρατήσουν οι κατάλληλες συνθήκες».

Η είδηση έγινε γνωστή στο περιθώριο των πολιτικών διαβουλεύσεων που είχαν αντιπροσωπείες των δύο πλευρών μία ημέρα μετά τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών Αθήνας – Άγκυρας.

«Θα έχουμε συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών το επόμενο διάστημα» ανέφερε σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Άγλυρα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσολγου. «Πιστεύουμε ότι είναι ωφέλιμο αυτές οι συνομιλίες να είναι και σε επίπεδο ηγετών, οπότε όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε πιθανή συνάντηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι χθεσινές συνομιλίες έγιναν σε βαρύ κλίμα, καθώς η τουρκική πλευρά έθεσε στο τραπέζι αξιώσεις της όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Στα θετικά πάντως καταγράφηκε η βούληση των δύο πλευρών για συνέχιση των διερευνητικών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News