Πολιτική Σάββατο 30/01/2021, 08:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία και πανδημία στο επίκεντρο επικοινωνίας Μητσοτάκη – Λάσετ

@ArminLaschet

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Άρμιν Λάσετ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσαν με αναρτήσεις τους στο Twitter.

Κατά την επικοινωνία τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας, τις σχέσεις με την Τουρκία και την κατάσταση στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως γνωστοποίησε ο νέος πρόεδρος του CDU. 

«Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον καλό μου φίλο Άρμιν Λάσετ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ για την εκλογή του ως νέου προέδρου του CDU. Ανυπομονώ για μια πολύ παραγωγική σχέση» σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ.Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του CDU αναφέρει ότι «αυτή τη φορά δεν ήταν μια προσωπική συνάντηση στην Αθήνα, αλλά μια εξαιρετική ανταλλαγή απόψεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, τις σχέσεις με την Τουρκία, την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και τη στενότερη συνεργασία στον τομέα αυτό».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News