Πολιτική Κυριακή 26/05/2024, 19:35
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Στ. Κασσελάκης: Η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

Στ. Κασσελάκης: Η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

Επίσκεψη στα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους και σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Instagram, είχε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιότητων της Παλαιστίνης, Hani al-Hayek.

Στο πλαίσιο αυτών των επαφών, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «είναι δίκαιο και ηθικό να αναγνωριστεί, επιτέλους, το κράτος της Παλαιστίνης».

Ο ίδιος συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι πρόθεσή του είναι «να δείξει αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό» αλλά και «να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους».

«Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση στη Γάζα. Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει τέλος σε αυτήν τη σφαγή», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει «να ασκηθεί πίεση σε ολόκληρη την Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών» και «να προωθηθεί το δίκαιο και ηθικό αίτημα της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους».  

Αναφερόμενος, δε, στο κάδρο με τη φωτογραφία του Γιάσερ Αραφάτ που βρισκόταν στο δωμάτιο όπου έλαβε χώρα η συνάντηση με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι αυτή η φωτογραφία υπενθυμίζει τη μακρά σχέση του παλαιστινιακού λαού με τον ελληνικό λαό.

Πέρα από τις επαφές που είχε με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιότητων της Παλαιστίνης, Hani al-Hayek, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ.

Τον κ. Κασσελάκη συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στη Δυτική Όχθη, η Ράνια Σβίγκου, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News