Πολιτική Σάββατο 25/05/2024, 20:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της UNESCO είναι δικαίωση

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της UNESCO είναι δικαίωση

Με τον Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Lazare Eloundou Assomo, συναντήθηκε σήμερα Σάββατο στη Βίτσα Ιωαννίνων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση τόνισε: «Η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά είναι για εμάς μία στιγμή χαράς, αλλά και δικαίωσης. Είχα υποστηρίξει το αίτημα αυτό ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 από εδώ, τη Βίτσα. Σήμερα, είναι ζωντανή πραγματικότητα. Το είπαμε και το κάναμε. Μία σημαντική εξέλιξη, που είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας».

Τόνισε επίσης πως η «συμπερίληψη του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO δεν αποτελεί απλώς τιμή για τη χώρα μας. Ισοδυναμεί παράλληλα με μια έμπρακτη δέσμευση για την προστασία της περιοχής από τις σύγχρονες απειλές που απορρέουν από την κλιματική κρίση, αλλά και από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Γι’ αυτό και το νέο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του τόπου».

Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης καθώς και στελέχη του Οργανισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Αγρίνιο: «Το τι θα γίνει στην Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News