Πολιτική Πέμπτη 25/04/2024, 15:29
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ελεύθερος υπό όρους ο βουλευτής Κ. Φλώρος

Ελεύθερος υπό όρους ο βουλευτής Κ. Φλώρος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή με στόχο τον Βασίλη Γραμμένο. 

Ο όρος που του επιβλήθηκε είναι να τηρεί σε κάθε περίπτωση απόσταση τουλάχιστον πενήντα μέτρων από τον Β. Γραμμένο. 

Ο κατηγορούμενος για αυτόφωρο κακούργημα που αφορά βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, με εντολή του ανακριτή μετά την προθεσμία που ζήτησε χθες το απόγευμα για την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αιτείται να καταθέσουν στον δικαστικό λειτουργό δύο βουλευτές της Ν.Δ. και ένας ανεξάρτητος, επίσης προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι, κατά τη θέση του κ. Φλώρου, θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του ότι δεν υπήρξε επίθεση με γρονθοκόπημα από μέρους του σε βάρος του κ. Γραμμένου.

Το χρονικό

O εισαγγελέας έχει απαγγείλει στον ανεξάρτητο βουλευτή κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή.

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Τo περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Οταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Στον ανακριτή ο Κ. Φλώρος – Διώκεται ποινικά για κακούργημα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News