Πολιτική Τετάρτη 24/04/2024, 21:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Φλώρος: Ποινική δίωξη για κακούργημα

Κ. Φλώρος: Ποινική δίωξη για κακούργημα

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο εισαγγελέας στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο, για την επίθεση μέσα στη Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μετά τη δίωξη στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος.

Τo περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Οταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Με κάταγμα ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος

Κατάγματα στα ρινικά οστά και διάστρεμμα στη γνάθο του φέρει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γραμμένος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει, ενώ ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News