Πολιτική Παρασκευή 12/04/2024, 13:56
DELPHI ECONOMIC FORUM

Γεωργιάδης: Στόχος η μείωση του clawback πάνω από 300 εκατ. ευρώ το 2024

Γεωργιάδης: Στόχος η μείωση του clawback πάνω από 300 εκατ. ευρώ το 2024

Στις παρενέργειες, όπως είπε, που δημιουργεί η τεράστια αύξηση του clawback στο 1 δισ. ευρώ τον χρόνο, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώνας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ζημιώνεται η φαρμακευτική βιομηχανία αλλά και η εύκολη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα

Παράλληλα αναφέρθηκε στα βήματα της Ελλάδας προς ένα σταθερό και προβλέψιμο επενδυτικό περιβάλλον για τη φαρμακευτική βιομηχανία.

«Την επόμενη εβδομάδα θα καλέσω όλους τους εκπροσώπους της φαρμακευτικής βιομηχανίας και θα τους παρουσιάσω τους πρώτους τρεις μήνες των φαρμακευτικών δαπανών, την αύξηση του clawback για τους μήνες αυτούς, τα μέτρα που θα πάρουμε και την προβολή για το clawback του 2024» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Στόχος, όπως σημείωσε, είναι να μειωθεί το clawback πάνω από 300 εκατ. ευρώ. «Αν και μικρή χώρα η Ελλάδα με πληθυσμό – που αντιστοιχεί στο 2% του ευρωπαϊκού – έχει σημαντική φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία συνεισφέρει σε ποσοστό 10% των παραγόμενων φαρμάκων στην ΕΕ», επισήμανε ο κος Γεωργιάδης. 

Η παραγωγή αυτή μπορεί να αυξηθεί και άλλο, όπως εκτίμησε, καλώντας την φαρμακοβιομηχανία να αξιοποιήσει το επενδυτικό clawback από τις κλινικές μελέτες για την παραγωγή φαρμακευτικών αγαθών στην Ελλάδα. 

«Έχουμε το σωστό επιχειρηματικό περιβάλλον, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, και έχουμε και το επενδυτικό clawback που είναι ένα πολύ καλό κίνητρο» κατέληξε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κατανοεί και σέβεται τις ανησυχίες της βιομηχανίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News