Πολιτική Τρίτη 6/02/2024, 19:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από «Τζάνειο»: Έτσι οραματιζόμαστε το νέο ΕΣΥ

Μητσοτάκης από «Τζάνειο»:  Έτσι οραματιζόμαστε το νέο ΕΣΥ

Οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του 1ου και 3ου ορόφου στο «Τζάνειο» νοσοκομείο παραδόθηκαν προς χρήση ενώ οι εργασίες στους υπόλοιπους ορόφους αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου εξαμήνου.

Οι συνολικές παρεμβάσεις στο Τζάνειο καταλαμβάνουν επιφάνεια περίπου 4.000 τ.μ. στους τέσσερις ορόφους του κύριου κτιρίου. Ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται οι θάλαμοι νοσηλείας, τα γραφεία, οι κοινόχρηστοι και υποστηρικτικοί χώροι  8 νοσηλευτικών μονάδων. Δημιουργούνται 32 νέα λουτρά και ανακατασκευάζονται πλήρως 18 συγκροτημάτα κοινόχρηστων WC.

Μια στοχευμένη καινοτομία για την γρηγορότερη και ασφαλέστερη νοσηλεία είναι η δημιουργία χώρων υγιεινής κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στους χώρους στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο και ενημερώθηκε για τα έργα τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι πόροι οι οποίοι αξιοποιήθηκαν για την ανακατασκευή του Τζάνειου προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θέλω να ευχαριστήσω το ΤΑΙΠΕΔ ως φορέα υλοποίησης για την πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία δρομολογεί σημαντικά έργα τα οποία μόνο στα νοσοκομεία μας ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης πιάνουν τόπο και μέσα από αυτούς υλοποιούμε έργα τα οποία χρόνιζαν πολύ καιρό για την αναβάθμιση συνολικά της δημόσιας υγείας και το εθνικού συστήματος υγείας».

Ενώ πρόσθεσε, ακόμη: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ταχύτητα με την οποία δρομολογείται το σημαντικό έργο ανακατασκευής του Τζάνειου νοσοκομείου. Βλέπετε τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης, καλύτερες συνθήκες εργασίας για εσάς και σίγουρα καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς οι οποίοι έρχονται και νοσηλεύονται στο Τζάνειο. Έτσι οραματιζόμαστε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε, με τη σειρά του: «Σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από 2 μήνες ξεκίνησε η εργολαβία, παραδόθηκαν ήδη 2 πρώτοι όροφοι πλήρως ανακαινισμένοι και ανακατασκευασμένοι, κατασκευάζεται ο 3ος και ακολουθούμε για τον 4ο. Και σε ένα μήνα από σήμερα ξεκινάμε και την επόμενη εργολαβία που ανακαινίζουμε όλα τα ΤΕΠ στο ισόγειο του νοσοκομείου».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τζάνειο νοσοκομείο, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο και ευχαρίστησε για την αδιάκοπη προσφορά του.

Μετά το Τζάνειο νοσοκομείο, βάσει του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, θα ακολουθήσουν η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των τμημάτων επειγόντων σε:

  • Θριάσιο
  • ΚΑΤ
  • Ιπποκράτειο

Επιπλέον, αναμένονται:

  • κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση για περισσότερες από 150 δομές πρωτοβάθμιας υγείας
  • η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα 312 Κέντρα Υγείας

Πηγή: ΕΡΤ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News