Πολιτική Παρασκευή 22/03/2024, 16:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με τα Τέμπη, καμία εν κρυπτώ συμφωνία με την Ουκρανία

Μητσοτάκης: Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με τα Τέμπη, καμία εν κρυπτώ συμφωνία με την Ουκρανία

Την υπόθεση των Τεμπών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις δημοσκοπήσεις πριν τις ευρωεκλογές σχολίασε ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά την δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται» είπε ο πρωθυπουργός. «Δεν θα μπορούσα να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «κεντρική προτεραιότητα της Ε.Ε. αποτελεί η προστασία των αμάχων στη Γάζα (…) Μόνη οριστική λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η δημιουργία δύο κρατών. 

Σε ότι αφορά την Τουρκία, τόνισε ότι η συζήτηση στην Ε.Ε. για τη γειτονική χώρα θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

«Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας», είπε ο πρωθυπουργός ενώ για το ζήτημα της ακρίβειας είπε πως «μόνη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών».

«Κατανοώ ότι μέχρι να αυξηθούν οι μισθοί υπάρχει μια απόσταση (…) Λίγη υπομονή ακόμα, θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης».

Σε ό,τι αφορά τα Τέμπη, σημείωσε: «Αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη, σε τι ακριβώς αναφέρονται. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα για την τραγωδία αυτή».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών, ανέφερε πως η Ν.Δ. «ποτέ δεν επαναπαύτηκε στην εκλογική της υπεροχή».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News