Πολιτική Δευτέρα 11/03/2024, 16:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες την Παρασκευή

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες την Παρασκευή

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαρτίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η ακριβής ώρα συνάντησης θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε σήμερα τους θεσμικούς φορείς για τη Θεσσαλία στη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου και ξεκίνησε την εισηγητική του τοποθέτηση με αναφορά στο masterplan που έχει συντάξει η ολλανδική εταιρεία HVA και την παρουσίασή του έχει αναλάβει για τη σημερινή συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος Μίλτος Γκουζούρης.

Τόνισε ότι το masterplan ξεπερνά τις 400 σελίδες και «το οποίο θα έλεγα ότι αποτελεί ίσως την πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας και το οποίο ακουμπά και μια σειρά από σημαντικούς τομείς όπως την ανάγκη για έναν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό των έργων υποδομής στη Θεσσαλία, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων, τις επιπτώσεις που προφανώς θα έχει όλο αυτό στην αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα».

Αναφερόμενος μάλιστα στις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ήταν κατά κανόνα κόσμιες».

 «Εχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας», επισήμανε. «Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει προχωρήσει η συζήτηση, στην οποία λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο. (…) Η επιστροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική».

«Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα δεσμεύεται η κυβέρνηση για ό,τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα», συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ».

«Ενόψει των ευρωεκλογών, η ταχύτητα της πράσινης μετάβασης και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζήτησης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας, με τους οποίους συζήτησε μεταξύ άλλων τo master plan της ολλανδικής εταιρείας «HVA International» για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιφέρειας.

 Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο σχέδιο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για τη σύνταξή του εργάστηκαν περισσότεροι από 40 επιστήμονες, λέγοντας παράλληλα πως η εν λόγω μελέτη «δεν είναι προφανώς ένα θέσφατο, αλλά νομίζω ότι δίνει πολύ σαφείς κατευθύνσεις».

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι «αυτή είναι η πρώτη από πολλές άλλες συναντήσεις που θα έχουμε, καθώς η δύσκολη δουλειά θα έλεγα ότι τώρα ξεκινά».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News