Πολιτική Τετάρτη 21/02/2024, 11:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Μόντι: Πύλη της Ινδίας στην Ε.Ε. η Ελλάδα – Ενίσχυση της συνεργασίας σε Αμυνα και Εμπόριο

Μητσοτάκης σε Μόντι: Πύλη της Ινδίας στην Ε.Ε. η Ελλάδα – Ενίσχυση της συνεργασίας σε Αμυνα και Εμπόριο

Για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας έκαναν λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ινδός ομόλογός του Ναρέντρα Μόντι, κατά τις κοινές τους δηλώσεις μετά τη τη συνεδρίαση των διευρυμένων αντιπροσωπειών στο Νέο Δελχί.

Μητσοτάκης: Πύλη της Ινδίας στην Ε.Ε. η Ελλάδα

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σημαντικότητα πρόοδο στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας στην ασφάλεια, την άμυνα και την κυβερνοασφάλεια.

Τόνισε μάλιστα ότι χάρη στον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης το μέλλον είναι λαμπρότερο και «αρκεί να δει τον χάρτη κανείς για να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα είναι η πύλη της Ινδίας στην Ε.Ε.» Βεβαίως για να πετύχουμε αυτά πρέπει να επιτευχθεί ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Μόντι: «Εξόχως ικανοποιητικές» οι συνομιλίες

Από την πλευρά του, ο Ινδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι σημερινές συζητήσεις ήταν «εξόχως ικανοποιητικές» και υπογράμμισε ότι στόχος είναι ο διπλασιασμός των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών μέχρι το 2030.

Ο κ. Μόντι δήλωσε επίσης πως υπάρχουν ευκαιρίες καθώς και νεέες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της Αμυνας. «έχουμε εντοπίσει νέες πρωτοβουλίες για να δώσουμε έναν νέο αέρα στις σχέσεις μας συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητας και της μετανάστευσης», δήλωσε.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News