Πολιτική Πέμπτη 1/02/2024, 17:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Την Παρασκευή στη Βουλή τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών

Μητσοτάκης: Την Παρασκευή στη Βουλή τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών

«Με πρωτοβουλία κάποιων χωρών, η αναστολή του μέτρου της αγρανάπαυσης συζητήθηκε έστω και ακροθιγώς στο Συμβούλιο και με πρωτοβουλία της Ελλάδας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε..

Ανέφερε ότι «είναι ένα σύνθετο ζήτημα που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό. Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα απελευθερώνονται, αποφέροντας πρόσθετο εισόδημα στους αγρότες».

Επίσης, καλωσόρισε την έναρξη διαλόγου για τον τρόπο οργάνωσης της ΚΑΠ, όπως και για την πράσινη μετάβαση.

«Ξεκινά συζήτηση για τα δομικά προβλήματα της αγροτικής πολιτικής στην Ευρώπη», είπε και πρόσθεσε: «Αύριο θα μιλήσω στη Βουλή και θα αναπτύξω τις σκέψεις μου για το πώς σκοπεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα. Θα έχω την ευκαιρία να απαντήσω στην ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς».

Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πάρει τη βοήθεια που της αναλογεί από τα πρόσθετα κονδύλια και συμπλήρωσε πως «καταφέραμε και αποσπάσαμε περισσότερους πόρους από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημιές στη Θεσσαλία».

«Έχει εκταμιευθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε αγρότες για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ο κρατικός προϋπολογισμός είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τους αγρότες μας με πρόσθετους πόρους. Όλα τα ελληνικά αιτήματα που κατατέθηκαν έγιναν δεκτά», είπε. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News