Πολιτική Παρασκευή 26/01/2024, 18:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα στο ΥΠΕΘΑ η επιστολή των ΗΠΑ για τα F-35

Τη Δευτέρα στο ΥΠΕΘΑ η επιστολή των ΗΠΑ για τα F-35

Τη Δευτέρα θα αποσταλεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η απάντηση (Letter Of Acceptance-LOA) στην επιστολή με την οποία η Πολεμική Αεροπορία ζητούσε να ξεκινήσει η διαδικασία αποδοχής ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση F-35 καθώς και για άλλα οπλικά συστήματα.

Πρόκειται για σημαντική κίνηση την οποία η Αθήνα ανέμενε εδώ και καιρό, προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης όσων έχουν συζητηθεί σε σχέση με την περαιτέρω εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.

Όπως έγραφε σήμερα η «Κ», η απάντηση αναμενόταν να σταλεί από την Ουάσιγκτον πριν από την –ματαιωθείσα λόγω ασθενείας– επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την τρέχουσα εβδομάδα (24-26 Ιανουαρίου).

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της Π.Α. είχε σταλεί τον Ιούνιο του 2022 και η έως τώρα καθυστέρηση της απάντησης σχετιζόταν σαφέστατα με το μέχρι πρότινος αδιέξοδο στο παζάρι Ουάσιγκτον – Αγκυρας για την αποδέσμευση του πακέτου αναβάθμισης υφιστάμενων και αγοράς νέων F-16 για την τουρκική αεροπορία και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News