Πολιτική Παρασκευή 19/01/2024, 20:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπέτσες: Η ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Σπέτσες: Η ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη ημέρα «δημιουργικής, παραγωγικής συζήτησης μεταξύ ίσων» στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτήρισε τη συνάντηση του με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην οικία του στις Σπέτσες, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης. 

Από τους 36 βουλευτές του κόμματος απουσιάζαν τελικά περισσότεροι από όσους είχε αρχικά γίνει γνωστό, καθώς, εκτός από τους Αλέξη Τσίπρα, Ολγα Γεροβασίλη και Ελενα Ακρίτα, στις Σπέτσες δεν μετέβη ούτε η βουλευτής Μαρίνα Κοντοτόλη. 

Κοινοβουλευτικά καθήκοντα ανάγκασαν τους βουλευτές Κ. Μπάρκα και Θ. Ξανθόπουλο να φτάσουν με καθυστέρηση μερικών ωρών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Πολάκης θα φτάσει στο νησί περί τις 20:00. Το Σάββατο αναμένεται να φτάσουν στο νησί οι Α.Λινού, Ρ.Δούρου και Ν.Κασιμάτη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποδέχτηκε τους βουλευτές στην οικία του και, ανοίγοντας τις εργασίες του τριημέρου, πρότεινε μία «από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Ονειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους – π.χ. υγεία, κοινωνική πρόνοια, παιδεία, ασφάλεια, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, κ.α. – την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική».

Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε, κατά πληροφορίες, η καμπάνια για την ακρίβεια. 

Μετά τη λήξη της αποψινής συζήτησης, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει γεύμα στο σπίτι του. Το Σάββατο οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 9:15 το πρωί έως τις 2 μ.μ. και θα συνεχιστούν στις 4 μ.μ. έως τις 9 το βράδυ. Οι εργασίες αναμένεται να λήξουν το μεσημέρι της Κυριακής. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News