Πολιτική Τετάρτη 17/01/2024, 14:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για ακρίβεια: Η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των πολιτών 

Κ. Μητσοτάκης για ακρίβεια: Η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των πολιτών 

Στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μίλησε με πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι κάτοικοι της πόλης έθιξαν το ζήτημα της ακρίβειας, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους. Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια κάθισε σε καφέ της Αγίας Παρασκευής όπου μίλησε με τους πολίτες.

«Για εμάς η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα, διότι αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία, για την άμυνα, για την ασφάλεια», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο καφέ.

«Κάθε μέρα θα κάνουμε και βήματα στη σωστή κατεύθυνση», δεσμεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος. 

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία είναι πια σε μια τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης και ότι η Ελλάδα αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται και ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα.

Νωρίτερα είχε επισκεφτεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», όπου ξεναγήθηκε στο campus, έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ανακαίνιση που πραγματοποιείται αλλά και να συνομιλήσει με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών.

Επίσης, μετέβη σε ένα από τα πέντε «έξυπνα» κτίρια που ανακαινίζονται, στο οποίο θα στεγαστεί η έρευνα γύρω από τη τεχνητή νοημοσύνη.

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, όπου αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να τονίσει κατά τις επαφές του στο φόρουμ, ότι η Ελλάδα σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πώς θα ανατρέψουμε την ακρίβεια;

Σκρέκας: Πήραμε βαριά μέτρα για την ακρίβεια – Θα φέρουν αποτέλεσμα

Ακρίβεια: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα – Περιορισμός στις εκπτώσεις προμηθευτών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News