Business & Finance Τετάρτη 10/01/2024, 10:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα – Περιορισμός στις εκπτώσεις προμηθευτών

Ακρίβεια: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα – Περιορισμός στις εκπτώσεις προμηθευτών

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένου ενός πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τη σχετική σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει εξειδίκευση από τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Σκρέκα, το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση προχωρά σε ρύθμιση για τις προωθητικές ενέργειες μέσω μείωσης του ποσού που δίνουν οι προμηθευτές για προσφορές μέσω πιστωτικών σημειωμάτων κατά 30%. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα το MR, αυτό σημαίνει ότι εάν για παράδειγμα σήμερα ένας προμηθευτής περνάει σήμερα μέσω πιστωτικών σημειωμάτων εκπτώσεις που ανέρχονται στο 30% της αξίας, θα μπορεί, με βάση τη νέα ρύθμιση, να παρέχει εκπτώσεις μέσω πιστωτικών σημειωμάτων μέχρι το πλαφόν και το υπόλοιπο θα υποχρεούται να το περνάει ως μόνιμη μείωση τιμής στο τιμολόγιο πώλησης προς τον λιανέμπορο. Δεύτερον, ένα προϊόν που έχει ανατιμηθεί, δεν θα επιτρέπεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τίθεται σε καθεστώς προωθητικής ενέργειας.

Τα μέτρα για τις προσφορές αφορούν απορρυπαντικά, καθαριστικά, καλλυντικά, είδη ατομικής υγιεινής και βρεφικές πάνες

Σε ό,τι αφορά το βρεφικό γάλα, τέθηκε πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους, ώστε να περιοριστεί σε λογικά επίπεδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. 

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», τόνισε σχετικά ο πρωθυπουργός. Τόνισε επίσης ότι «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, δύσκολοι έλεγχοι, μας έχουν βοηθήσει και τα νέα μέτρα έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης».

«Θα ήθελα τέλος να προσθέσω ότι μας απασχολεί πολύ ως κυβέρνηση η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Επεσήμανε πως είναι κάτι που έχει αντιμετωπιστεί ήδη μέσα από μια σειρά μέτρων υποστήριξης των νέων οικογενειών και εξειδικευμένων πρωτοβουλιών και πρέπει τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια να τα δούμε στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής στήριξης της οικογένειας και ειδικά των νέων οικογενειών αντιλαμβανόμενοι πλήρως το μεγάλο οικονομικό βάρος που συνεπάγεται για μία νέα οικογένεια η απόκτηση ενός παιδιού.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποια μέτρα κατά της ακρίβειας θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση

Έως και 3 φορές υψηλότερη η τιμή του βρεφικού γάλακτος στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη

ΙΕΛΚΑ: Από ποιες χώρες είναι φθηνότερο το ελληνικό καλάθι του νοικοκυριού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News