Πολιτική Δευτέρα 25/12/2023, 21:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Politico: Ηθική υποστήριξη από τον Άγιο Βασίλη στον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά

Politico: Ηθική υποστήριξη από τον Άγιο Βασίλη στον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά

Στο πνεύμα της ημέρας, το άρθρο του Politico, αναφέρεται σε δώρα που θα κάνει ο Άγιος Βασίλης σε ηγέτες που ήταν «καλά παιδιά» μεταξύ αυτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παίρνει δώρο ηθική υποστήριξη για τα «παλιά μάρμαρα που θέλει πίσω».

Μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο Κυριάκος δεν ζήτησε πολλά φέτος μόνο μερικά παλιά μάρμαρα πίσω. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Δεν θα του τα κλέψω εγώ όμως – είμαι Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας — έτσι μπορώ μόνο να προσφέρω ηθική υποστήριξη», είπε ο Άγιος Βασίλης σύμφωνα με το Politico που επανέφερε με γιορτινή διάθεση το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών από το βρετανικό μουσείο.

«Άτακτος» κρίθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν : «Δεν μου αρέσουν οι πόλεμοι, δεν μου φαίνονται καλή ιδέα. Από την άλλη υπάρχει το θέμα του Yevgeny Prigozhin, πολύ άσχημο. Έτσι, κανένα δώρο για τον Βλαντιμίρ αυτά τα Χριστούγεννα, όπως πέρυσι και πέρυσι».

Για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι που κρίθηκε «καλός» το άρθρο αναφέρει : «Περίεργα φέτος δεν μου ζήτησε καινούργιο πουλόβερ, μόνο έναν καλό ύπνο. Κι εγώ το ίδιο θέλω φίλε! Είστε στη λίστα των «καλών».

Και για τον Όλαφ Σολτς αναφέρεται: «Ξέρω έναν χιονάνθρωπο που λέγεται Olaf, οπότε τρέφω μια επιπλέον αγάπη για αυτό το όνομα. Ίσως γι’ αυτό είναι στην καλή λίστα, οπότε ας του δώσουμε αυτό που θέλει: Χρήματα για να φτιάξει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό».

«Αναποφάσιστος» για τον Μακρόν και τη φον ντερ Λάιεν

Ο Άγιος Βασίλης δεν ξέρει σε ποια λίστα να βάλει τον Γάλλο πρόεδρο – τους καλούς ή τους κακούς.

«Ο Εμμανουήλ ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας για να το δώσει στον Βίκτορ (Όρμπαν) της Ουγγαρίας. Φαίνεται να τους αρέσουν οι κακοί . Φυσικά, το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ (Πούτιν) δεν είχε αποτέλεσμα. Μπράβο του που δεν τα παράτησε».

Η πρόεδρος της Κομισιόν στεναχώρησε τον Άγιο Βασίλη: Η Ursula (von der Leyen) ζήτησε κάτι περίεργο, έναν λούτρινο λύκο του είδους Canis lupus γνωστό ως GW950m (όπως ο λύκος που επιτέθηκε και σκότωσε το άλογό της). Νομίζω ότι είναι ακόμα ζωντανός, οπότε αυτό φαίνεται λίγο ανήθικο. Ας ξεπεράσουμε αυτό το αίτημα», γράφει ο «Άγιος Βασίλης».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News