Πολιτική Σάββατο 12/08/2023, 20:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Yπ. Πολιτισμού: Aνακαλείται η άδεια χρήσης του κτιρίου που στεγάζει τον ΣΕΑ

Yπ. Πολιτισμού: Aνακαλείται η άδεια χρήσης του κτιρίου που στεγάζει τον ΣΕΑ

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακαλεί την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Η απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/8/2023, προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Να ακυρωθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, με την οποία ανακαλεί την παραχώρηση χρήσης ακινήτου στον ΣΕΑ, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει: «Η κυρία Μενδώνη δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο στον πολιτισμό, χθες βράδυ με υπουργική Απόφαση, ανακάλεσε την παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Δεν μπόρεσε να «συγχωρέσει» η κυρία Μενδώνη στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη και η διερεύνηση των ευθυνών του έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά όργανα».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο σήμα μηδενικής ανοχής στην διαφορετική άποψη και σε κάθε φωνή κριτική και είναι προφανές ότι με τέτοιες εκδικητικές ενέργειες η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο», και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Στεκόμαστε δίπλα στον ΣΕΑ, δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού. Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News