Πολιτική Πέμπτη 23/11/2023, 18:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα – Κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας

Κασσελάκης: Δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα – Κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας

«Σήμερα κλείνει ο κύκλος εσωστρέφειας. Ενωμένοι θα επικεντρωθούμε στην παραγωγή πολιτικών λύσεων για την κοινωνία», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που συνεδριάζει στον απόηχο των 9 ανεξαρτητοποιήσεων.

Αφού επισήμανε ότι «προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα», σχολίασε ότι «η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου».

«Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Π.Γ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχθεί το εγώ στο εμείς», συμπλήρωσε.

«Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν οι πρώτες κινήσεις της επόμενης ημέρας, ενώ δεν είναι απίθανο να ανακοινωθεί νέα ηγετική ομάδα του κόμματος, με τη μορφή του Πολιτικού Κέντρου. Την ίδια στιγμή, βέβαιο θεωρείται ότι ο κ. Κασσελάκης θα ζητήσει από τους εννέα βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News