Πολιτική Πέμπτη 9/11/2023, 15:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άρση ασυλίας για τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Βουλή: Άρση ασυλίας για τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής με 285 ψήψους υπέρ, έπειτα από την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και την κλήση τους για εξαπάτηση εκλογέων. Καταγράφηκε μόλις μία ψήφος κατά της άρσης, ενώ 15 βουλευτές απουσίαζαν.

Σημειώνεται ότι οι 11 βουλευτές, τόσο στην Επιτροπή όσο και με δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, απέρριψαν τις κατηγορίες ότι καθοδηγούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ υποστήριξαν ότι «το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί υπάρχουν όλα τα απτά στοιχεία και η ίδια η πραγματικότητα θα ανατρέψει το αδίκημα» για το οποίο κατηγορούνται.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία από καιρό διενεργεί προσωπικά εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής του Βασίλη Στίγκα για εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και καθοδήγηση των βουλευτών με όρους Greek Mafia, είχε καλέσει τους έντεκα βουλευτές σε εξηγήσεις για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, καθώς τους αποδίδει καθοδήγηση από τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Το εισαγγελικό έγγραφο της κ. Αδειλίνη αιτιολογούσε την κλήση των έντεκα και την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, καθώς αναφέρει ότι στην πραγματικότητα ήταν υποψήφιοι και στη συνέχεια βουλευτές του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τους καθοδηγούσε μέσα από τη φυλακή.

«Οι ανωτέρω», τόνιζε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Σε άλλο σημείο του εισαγγελικού εγγράφου αναφερόταν πως οι έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών όχι μόνον εξελέγησαν με τη συνδρομή και την καθοδήγηση Κασιδιάρη, αλλά ότι είχαν εξυφάνει σχέδιο ανατροπής του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ενώ επρόκειτο να διαχειριστούν οι ίδιοι και την κρατική επιχορήγηση που δίνεται στα κόμματα.

Ειδικότερα επισημαίνεται από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:«Είχαν μάλιστα προ των εκλογών εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος, τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά. Επιπλέον, δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό περίπου 40.000 ευρώ».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στίγκας κατά των βουλευτών του: Διαγραφές και κατηγορίες για greek mafia

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News