Πολιτική Πέμπτη 26/10/2023, 19:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης σε Μαχμούντ Αμπάς: Νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού η Παλαιστινιακή Αρχή

Κυρ. Μητσοτάκης σε Μαχμούντ Αμπάς: Νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού η Παλαιστινιακή Αρχή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, είχε ο πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη σταθερής ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, ενώ επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε και στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, εξάλλου, την ευκαιρία να υπογραμμίσει εκ νέου τη θέση της Ελλάδας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.

Επανέλαβε, τέλος, ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: 

Ισραήλ: Σε έξι μέτωπα ο εν εξελίξει πόλεμος

Χαμάς: Σχεδόν 50 όμηροι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα

Μητσοτάκης: Να μην πάρει ο πόλεμος ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News