Πολιτική Δευτέρα 23/10/2023, 18:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης συνάντησε συγγενείς ομήρων της Χαμάς

Ο Μητσοτάκης συνάντησε συγγενείς ομήρων της Χαμάς

Συνάντηση με συγγενείς αιχμαλώτων που απήχθησαν από τη Χαμάς πραγματοποίσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ. 

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ σχετικές φωτογραφίες από τη συνάντηση.

 

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε πριν από λίγο στο Ισραήλ συγγενείς Ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς πριν από δύο εβδομάδες», έγραψε ο Νόαμ Κατς.

Ο Μητσοτάκης συνάντησε συγγενείς ομήρων της Χαμάς-1
Φωτογραφία: Noam Katz / Twitter

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Υογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και επανέλαβε την ανάγκη προστασίας των αμάχων, απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

«Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Πάντα λέω ότι το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ. Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα», σημείωσε, από πλευράς του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News