Πολιτική Παρασκευή 29/09/2023, 14:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Κασσελάκη: «Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;»

Μαρινάκης για Κασσελάκη: «Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;»

«Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του και τα υπόλοιπα κόμματαιγια όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που δέχτηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφορικά με το νέο βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη, από το γραφείο του στη Βουλή. 

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη αυτή. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Οσοι την παρακολούθησαν δυστυχώς βγάζουν συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αναμετρηθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη. Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε, είδαμε κάτι άλλο», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαρινάκης και προσέθεσε: 

«Πριν από λίγο, είδα ένα βίντεο, και θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα. Χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν νομοσχέδια, και είπε μάλιστα ότι πρέπει να βάλουμε φωτιά. Κατ’ αρχάς, επειδή επισκέπτεται πολύ το Κοινοβούλιο σαν εξωκοινοβουλευτικός, να μην περιορίζεται σε βόλτες για να μαθαίνει τους χώρους και το εστιατόριο, αλλά να μάθει και πώς λειτουργεί το Κοινοβούλιο».

«Οι νόμοι, οφείλουμε να το πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας μας. Χαρακτήρισε, απαξιωτικά, χειροκροτητές τους βουλευτές, που εκλέγονται από εκατομμύρια συμπολίτες μας και ανέδειξαν τους εκπροσώπους μας, προέκυψαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, από την οποία ο ίδιος δεν πέρασε, διότι δεν είναι εκλεγμένος», σχολίασε ακολούθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκφράσαμε την ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό, το αντίθετο βλέπουμε».

Το βίντεο του Κασσελάκη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης είχε αναρτήσει βίντεο από το νέο γραφείο του στη Βουλή, στο οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρει ότι η πολιτική «δεν πρέπει να δουλεύει σε κλειστά γραφεία», υποσχόμενος ότι «θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις».

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική.

Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά.

Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό;

Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας.

Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι φτιάχνουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν από τις εκλογές, αλλά από σήμερα.

Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις.

Διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: εσένα!

Γίνε μέλος στο www.isyriza.gr

Γιατί η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μένουμε απ’ έξω». 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News