Πολιτική Σάββατο 16/09/2023, 15:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα «τρέξουμε» για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα «τρέξουμε» για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

Το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για το έργο αποκατάστασης του δευτέρου ορόφου της πνευμονολογικής κλινικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 2022.

Η αποκατάσταση έγινε σε χρόνο ρεκόρ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισήμανε ο πρωθυπουργός και από αύριο παραδίδεται για νοσηλεία των ασθενών.

«Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα να επισκέπτομαι το νοσοκομείο “Παπανικολάου” για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο, την πλήρη ανακαίνιση της πνευμονολογικής κλινικής η οποία είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά το 2022», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Είναι ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες. Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές του υπηρεσίες, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επαναλαμβάνω πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας σε έναν υπερσύγχρονο χώρο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ».

 

 

«Μόνο στο νοσοκομείο Παπανικολάου θα διατεθούν πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ, τμήμα των οποίων θα κατευθυνθεί στη δημιουργία ενός καινούργιου κτηρίου για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες. Το νοσοκομείο αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Αυτό είναι ένα μικρό τμήμα των συνολικών έργων που δρομολογούνται στον τομέα της υγείας, από τη μεγάλη αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ μέχρι παρεμβάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και Κέντρων Υγείας. Δεσμευόμαστε για 10.000 νέες προσλήψεις για ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας από τα καλύτερα στην Ευρώπη, το οποίο υλοποιείται βήμα βήμα υπό την καθοδήγηση του ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Θα τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν», προσέθεσε ο πρωθυπουργός. 

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News