Πολιτική Τετάρτη 13/09/2023, 22:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Επίσκεψη στα Τίρανα – Συνάντηση με Μπελέρη

Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ θα αναχωρήσει την Πέμπτη για τα Τίρανα και την Παρασκευή θα μεταβεί στις φυλακές Δυρραχίου

Γιάννης Οικονόμου: Επίσκεψη στα Τίρανα – Συνάντηση με Μπελέρη

Τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, θα επισκεφθεί την Παρασκευή στις φυλακές Δυρραχίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου θα αναχωρήσει την Πέμπτη για την Αλβανία προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου (Berlin Process).

Στη Διάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα, θα συμμετάσχουν υπουργοί Εσωτερικών των κρατών μελών της διαδικασίας, καθώς και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιοχάνες Λούχνερ.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν ζητήματα όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια, η συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και η συνεργασία για την κυβερνοασφάλεια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο κ. Οικονόμου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις το πρωί της Πέμπτης με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών Tauland Balla καθώς επίσης και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News