Πολιτική Σάββατο 2/09/2023, 16:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία της επίσκεψης Γεραπετρίτη στην Αγκυρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δυο εκτεταμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Σε εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία της επίσκεψης Γεραπετρίτη στην Αγκυρα

Σε εντατικούς ρυθμούς διενεργείται η προετοιμασία της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δυο εκτεταμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, παρουσία υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Η πρώτη είχε ως θέμα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η δεύτερη αφορούσε στην λεγόμενη «θετική ατζέντα», στη συνεργασία δηλαδή των δυο χωρών σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, οι υποδομές και μεταφορές.

Πάντως, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δεν προγραμματίζεται να υπάρξει κάποια συνάντηση στην Αθήνα ανάμεσα στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκο Δένδιακαι Γιασάρ Γκιουλέρ, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά δεν έχει υπάρξει καν σχετική πρόσκληση.

«Σχετικά με τα αναφερόμενα σε ΜΜΕ της Τουρκίας περί επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Αμυνας κ. Γιασάρ Γκιουλέρ στην Αθήνα, επισημαίνεται ότι δεν έχει υπάρξει πρόσκληση», ανέφεραν χθες ατύπως, λίγα λεπτά μετά τις 3 μ.μ., πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, διαψεύδοντας εμμέσως τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με το θέμα. Αν και οι δύο άνδρες έχουν συνομιλήσει τηλεφωνικά, η συνάντησή τους και –κατ’ επέκταση– όλες οι διαδικασίες επαναπροσέγγισης που αφορούν τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας θα μεταφερθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News