Πολιτική Παρασκευή 11/08/2023, 19:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία σε πολύ καλό κλίμα με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.  

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας και Ουκρανίας και στη μακραίωνη παρουσία του ελληνισμού σε Οδησσό και Μαριούπολη.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και στην πρόληψη ανθρωπιστικών κρίσεων. 

 

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, από την άλλη πλευρά, ευχαρίστησε τον κ. Γεραπετρίτη για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση της G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ουκρανίας επιβεβαίωσαν εκ νέου τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα και στη συνέχεια του κ. Γεραπετρίτη στο Κίεβο και στην Οδησσό από κοινού με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News