Πολιτική Σάββατο 15/07/2023, 13:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος για πρόεδρος και ο Τζουμάκας

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος για πρόεδρος και ο Τζουμάκας

Tην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στέφανος Τζουμάκας. 

Στην εισήγησή του με την οποία υπέβαλλε και την υποψηφιότητά του ο κ. Τζουμάκας αναφέρεται στις πρόσφατες εξελίξεις: «Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συνεχιζόμενη υποβόσκουσα κρίση στην οικονομία, παραγωγική αναιμία, άδικη και διανομή του παραγόμενου πλούτου, ανεξάρτητα από τις διαχειριστικές επιλογές που προβάλλει η κυβέρνηση ως δήθεν λύσεις». Σε αυτά συνεχίζει ο κ. Τζουμάκας προστίθεται «η ερήμην της βουλής και του ελληνικού λαού προσχώρηση στην λογική των συμβιβασμών που χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο και το Κυπριακό, παραβιάζοντας πάγιες εθνικές θέσεις καθ’ υπόδειξη εξωτερικών παραγόντων».

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει, «το κόμμα μας χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική ανασύνταξη, οργανωτική διεύρυνση και νέο σχέδιο δράσης με θέσεις και πρωτοβουλίες που θα κινητοποιούν την κοινωνία σε δημιουργική αγωνιστική στάση και σε επιδίωξη λύσεων».

Όσο για το κόμμα σημειώνει:

-Χρειαζόμαστε ανοικτό Πολιτικό κόμμα και επίσης Λαικό και Πολιτικό Κόμμα.

-Συνδικαλιστικές παρατάξεις στους χώρους που δρουν οι πολίτες και οι νέοι.

-Καταστατικές αλλαγές καθώς και θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα.

Ήδη πρώτη έχει ανοίξει τον χορό της διαδοχής η Έφη Αχτσιόγλου και ακολούθησε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Βέβαιη είναι η κατάθεση υποψηφιότητας από τον Νίκο Παππά ενώ άγνωστες για την ώρα παραμένουν οι προθέσεις του Παύλου Πολάκη. 

Να σημειωθεί πάντως πως ο Αλέξης Τσίπρας απουσιάζει από την Κεντρική Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News