Πολιτική Κυριακή 11/06/2023, 11:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα, τα επιδόματα δεν είναι λύση

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα, τα επιδόματα δεν είναι λύση

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά αναγνωρίζουμε ότι τα επιδόματα δεν είναι λύση, διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και επεσήμανε πως είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδ

Από την άλλη δεν πρέπει να υπονομεύσουμε και τη σταθερότητα των επιχειρήσεων, προσέθεσε.

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε και τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας. Όπως είπε, θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα είναι το υπουργείο-πυλώνας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σε πολιτικό επίπεδο, ανέφερε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και ότι αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι που θα κάνει θα είναι στην Κύπρο.

«Εμείς είμαστε Δύση και επειδή δεν είμαστε πια το αποπαίδι της Ευρώπης αυτό μας δίνει δύναμη να προωθούμε καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα του 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2019» τόνισε.

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχει σημειωθεί βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα.

«Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί αλλά ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ψηφιστεί νόμος που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση των προγραμμάτων των κομμάτων με την κοστολόγησή τους.

Για όσους προεκλογικά «ράβουν κοστούμια» είπε ότι υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι οπότε θα τους φανούν χρήσιμα.

«Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία», απάντησε κλείνοντας σε ερώτηση για την ανάδειξη νέων στελεχών στο κόμμα του.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News